Udstillinger

Mit nye vejskilt...
Du er altid velkommen til at besøge mig på værkstedet i Krattet. Der er normalt nogen hjemme - og kaffe på kanden.
 

Galleri Schlegel

Du kan hele sommeren se et udvalg af mine skåle på Galleri Schlegel ved Sønderskovhjemmet udenfor landsbyen Flintinge på Lolland.

Der er åbent hver søndag mellem 10 og 16. Udenfor åbningstiden kan du aftale et besøg på tlf 3616 2259.

 

Madbutikken i Sakskøbing

Du finder enkelte af mine skåle i Madhuset i Sakskøbing

Madhuset indeholder i øvrigt et meget stort udvalg af lokale fødevarer fra Lolland og Falster.

 

Skovstræde 22 i Krattet

Der er på mit værksted en permanent udstilling af færdige skåle. Du er altid velkommen til at besøge mig på værkstedet. Der er for det meste nogen hjemme, så kom bare forbi og kik ind.

Vil du være helt sikker, kan du ringe i forvejen på 3616 2259 - eller sende mig en mail, swr@seqtools.dk inden du kommer.

 

Marielyst på Falster - 2018

Du kan se et udvalg af mine skåle på - Marielyst på Falster. Fem tirsdage i juli og august udstilles (og sælges) mange forskellige former for kunsthåndværk - heriblandt mine drejede træskåle - på torvet i Marielyst.

Det drejer sig om følgende tirsdage: den 10., 17., 24., 31. juli og den 7. august klokken 10:30 - 17:00.

På de fire tirsdage på Marielyst sidste år fik vi talt med et utal af interesserede personer, som dagen igennem standsede ved vores telt for at betragte de drejede træskåle og høre historien om deres tilblivelse.

Der var folk, som vendte og drejede skålene, følte på den bløde, glatte overflade og gav mig mange venlige kommentarer til drejearbejdet.

Vi mødte også en hel del aktive og forhenværende trædrejere, som også var så venlige, at rose kvaliteten og forarbejdningen af de udstillede skåle.

Mit arbejde ved drejebænken er jo langt det meste af tiden noget, der foregår alene, så det er meget opmuntrende, at andre enten er meget høflige, eller som virkelig mener, at skålene er meget smukke og at kvaliteten af arbejdet ikke er helt håbløst.

Det lykkedes da også at sælge flere af skålene - selvom vi måtte drage hjem med langt de fleste.

Kunsthåndværkerudstilling på Larsens Plads, Marielyst 2016.
Trædrejeren i Krattets udstilling af drejede træskåle på kunsthåndværkerudstilling på Marielyst 2016.
 

Gardinlageret Nykøbing Falster

I begyndelsen af september 2016 indgik jeg en aftale med Gardinlageret i Nykøbing Falster om udstilling og salg af mine træskåle. Forretningen sælger - udover gardiner og hvad dertil hører - også forskellige former for brugskunst.

Vi var enige om, at mine træskåle ville passe fint i deres øvrige sortiment og aftalte, at de forsøgsvis opstiller et udvalg af drejede træskåle i deres afdeling for brugskunst.

Fra udstillingen i Gardinlageret, Nykøbing Falster - 2016
Foreløbig løber aftalen til efter jul 2016 med mulighed for forlængelse, hvis der viser sig at være interesse for skålene blandt forretningens kunder.

Fra udstillingen i Gardinlageret, Nykøbing Falster - 2016
Der bliver udsendt en pressemeddelelse til de lokale aviser samt offentliggjort en artikel skrevet af redaktør Nadia Andersen om skåle og trædrejning i det nye tidsskrift: Vi Kvinder på Lolland Falster som udkommer i slutningen af september 2016 og som vil være tilgængeligt i udvalgte forretninger på Lolland og Falster.

Fra udstillingen i Gardinlageret, Nykøbing Falster - 2016
 

Drejergården i Gedser

For nylig (den 11. oktober 2016) har jeg lavet en aftale med Drejergården i Gedser, som vil udstille - og sælge - mine drejede træskåle.

Skiltet ved afkørslen til Drejergården uden for Gedser (mod fyret)

Citat fra Drejergårdens hjemmeside: "Her var i mange år trædrejerværksted med tilhørende butik, og folk valfartede fra alle steder for at købe Hans-Henrik Nordly's smukke drejede trævarer."

Drejergården for enden af grusvejen

De nye ejere, Charlotte Rosenkvist og Uffe Junker, som overtog gården i efteråret 2012, er i fuld gang med at genoplive Drejergårdens tidligere aktiviteter (dog ikke trædrejning), som blandt andet omfatter en butik, julemarked, koncerter med videre.

Så en udstilling af mine drejearbejder i Drejergården kunne ikke ske et bedre sted...

Drejergården, gårdspladsen

 

Julemarked på Marielyst kro - 2016

Vi blev inviteret til at udstille på årets julemarked på Marielyst kro og havde en stand sammen med 39 andre udstillere på den gamle kro. Det var meget hyggeligt og julet. Både lørdag og søndag var der mange besøgende. Salget for vores vedkommende begrænsede sig dog kun til to skåle, lige netop nok til at regnskabet balancerede.

Men det selv uden salg interessant, at tale med de mange besøgende. Overraskende mange havde selv en drejebænk stående hjemme i kælderen, uden dog selv at kaste sig ud i drejerier. Måske nogle af dem blev tilstrækkelig inspireret af mine frembringelser til selv at gå ned i kælderen og starte drejebænken. Og når de så opdager, at det ikke er helt så let, som det ser ud til, kommer de måske og køber en af mine skåle??

Vi havde som sædvanlig hundene med, der nød opmærksomheden fra de mange mennesker. Og faldt sammen - lige som Nina og jeg - da vi kom hjem om aftenen.

Der var i øvrigt rart at opdage, at mine drejerier efterhånden er ved at blive lidt kendt i omegnen. Der var en del besøgende, som vi kendte i forvejen, som truede med at besøge værkstedet. Så får vi at se, om de gør alvor af det.

Julemarked på Marielyst kro. 10. og 11. december 2016.
 

Krenkerup Gods - Høstfest 2017

Da Krenkerup Gods spurgte, om jeg havde lyst til at udstille mine drejede træskåle i det gamle tømrerværksted på godset til deres årlige høstfest, blev jeg meget glad. Langt det meste af det træ, jeg har anvendt til mine skåle, stammer fra Krenkerups skove, så hvad kunne passe bedre end at udstille skålene til Krenkerups høstfest 2017.

Det blev en dejlig dag med omkring 500 besøg i tømrerværkstedet i løbet af dagen. Og næsten lige så mange samtaler og forklaringer på trædrejningens mysterier. Så da klokken blev 17, var både Nina og jeg godt trætte i ben og stemmebånd.

Vi havde som sædvanlig hundene med, der nød opmærksomheden fra de mange mennesker. Og faldt sammen - ligesom Nina og jeg - da vi kom hjem om aftenen.

Der var i øvrigt rart igen at opdage, at mine drejerier efterhånden er ved at blive kendt i omegnen. Der var en del besøgende, som vi kendte i forvejen, som truede med at besøge værkstedet. Så får vi at se, om de gør alvor af det.

Høstfest på Krenkerup Gods den 26. august 2017.
 

Sakskøbing Frugtfestival 2017

Under kunsthåndværkermarkedet på Marielyst i sommer blev vi inviteret til at udstille på den store Frugtfestival i Sakskøbing. Festivalen fejrede sit 10 års jubilæum med deltagelse af alt hvad der kunne krybe og gå af landsdelens frugtavlere. Der var tillige boder med produkter fra de efterhånden mange lokale føde- og drikkevare producenter. Så vi takkede mange gange for invitationen til en weekend i september i den meget hyggelige og charmerende by Sakskøbing.

Det blev en meget fin weekend med mange besøg ved vores bod af interesserede personer. En hel del var selv mere eller mindre aktive trædrejere, som jeg fik lange samtaler med om trædrejningens mysterier. Andre kikkede efter gaveideer til sig selv eller til andre. Mine nye visitkort blev næsten alle (100 stk.) uddelt til interesserede - som i øvrigt var så venlige, at rose mine drejede skåle. Og ros kan man jo ikke få for meget af. Du kan se nogle spredte glimt fra Frugtfestivalen i Sakskøbing den 16. og 17. september 2017.

Det blev ikke til det store salg, men til mange værdifulde kontakter til folk, der planlagde at fælde træer, havde lyst til at udstille skålene i lokale forretninger, eller som gerne ville besøge værkstedet for at se hele udvalget. Mine priser ligger jo et godt stykke over, hvad man har lyst til at bruge på et impulsivt køb på et marked, så det begrænsede salg var ikke uventet. Forhåbentlig vil det på længere sigt alligevel føre til, at nogle af gæsterne på Frugtfestivalen husker mig, når der er behov for en gave.

Og igen var der mange af de besøgende genkendte "Trædrejeren i Krattet" fra vores tidligere udstillinger, så jeg tror og håber, at jeg langsomt er ved at blive et "navn" man husker, når det gælder lokalt kunsthåndværk.

Vores bod i Torvegade.
 

Hesnæs sommermarked 2018

Heldigvis blev vi inviteret til at udstille mine drejede træskåle og Ninas søpapegøjer på Hesnæs sommermarked denne sommer. Det var ren luksus: To uger under tag i det gamle garnhus (det drejer sig altså om fiskegarn!) på havnen i den idylliske landsby Hesnæs på Falster. Som en ekstra bonus lærte vi de charmerende, venlige og seje ældre damer at kende, som stod for hele arrangementet, i år på syvende år.

Under vores fire vagter mødte vi de fleste af de øvrige udstillere og fik samtidig vores viden opdateret om strikning, vævning, patchwork, fremstilling af garn af hundehår, keramik, decoupage og mange andre kunsthåndværk, som vi ikke før havde meget forstand på. Og de er virkelig meget dygtige til deres forskellige håndværk...

Undervejs tog jeg en del billeder, som du kan de et udvalg af her: Hesnæs sommermarked 2018.

Både Nina og jeg håber, at der også bliver sommermarked i Hesnæs næste år - og at vi finder nåde for den kritiske censur af vores arbejder - det er nemlig ikke hvem som helst, der får lov til at udstille på Hesnæs sommermarked...

Vores bord på sommermarkedet i Hesnæs, sommer 2018.
besøg siden 2014 =